معافیت پزشکی کبد چرب

معافیت پزشکی کبد چرب از سری ضوابط و شرایطی است که در دسته بندی های بیماری های دستگاه گوارش قرار دارد. این بیماری به تنهایی نمی تواند سبب ایجاد معافیت پزشکی شود و در صورتی که در کنار سایر شرایط قرار گیرد و از سوی ارگان مربوطه تایید شود، مانع از حضور فرد برای خدمت سربازی خواهد شد. معافیت پزشکی به دلیل کبد چرب معمولا از این روی تایید می شود که ارتباط مستقیمی بین کبد و سیستم گوارش وجود دارد.

در صورت وجود اختلال جدی در عملکرد کبد فرد از انجام درست فعالیت های دوران خدمت ناتوان خواهد بود و به همین دلیل از حضور در این دوره معاف خواهد شد. برای دریافت معافیت پزشکی در این زمینه، همواره داشتن اطلاعات کافی لازم و ضروری است. اگر درصدد گرفتن معافیت پزشکی به دلیل کبد چرب هستید، ما به شما توصیه می کنیم این فرآیند را از طریق مرکز تخصصی راستین مشاور،‌ که حامی شما در هر مرحله از گرفتن معافیت پزشکی کبد چرب است، پیش ببرید.

مشاوران حرفه‌ای و با تجربه ما با توجه به دانش و تجربه گسترده خود، به شما کمک می‌کنند تا با شناخت درست از قوانین و شرایط معافیت های پزشکی خدمت سربازی، موفق به کسب آن شوید. همچنین مطالعه مقاله زیر نیز می تواند کمک زیادی به شما برای شناختن قوانین و شرایط این نوع از معافیت کند. در ادامه با موضوعات زیر با ما همراه باشید:

معافیت پزشکی کبد چرب چیست؟

یکی از رایج ترین معافیت هایی که بواسطه آن افراد به صورت دائم و یا موقت از خدمت سربازی معاف می شوند،‌ معافیت پزشکی به دلیل کبد چرب است. در این نوع از معافیت مشمولان به علت وجود برخی از ناراحتی های جسمی از انجام برخی از فعالیت های این دوره ناتوان خواهند بود و این امر دلیلی برای کسب معافیت از خدمت سربازی برای آنان است. داشتن همانژیوم که همان توده های خوش خیم کبدی است از سری بیماری های ذکر شده برای معافیت خدمت سربازی است.

به طور کلی سازمان نظام وظیفه افرادی که ناتوان از خدمت سربازی هستند را در قالب گروه های مختلفی دسته بندی کرده است که دسته اول معمولا دارای نقص عضو هستند و از انجام امور رزمی ناتوان می باشند. این دسته از افراد معمولا معاف از رزم می شوند و در زمینه های غیر رزمی خدمت خود را می گذرانند. دسته بعدی معمولا کسانی هستند که به دلیل شرایط و ویژگی های خاص جسمی و روحی، به طور کلی از حضور در خدمت سربازی ناتوان هستند و در این صورت موفق به کسب کارت معافیت دائم می شوند. در زمینه با معافیت های کبد چرب، کسانی که توده های کبدی و یا تومورهای موجود در کبدشان معمولا بیشتر از ۵ سانتی متر است، معاف دائم و کمتر از این میزان، معاف از رزم خواهند شد.

تفاوت معافیت دائم و معافیت از رزم کبد چرب

در بیان تفاوت میان معافیت دائم و معافیت از رزم به دلیل کبد چرب باید گفت، معافیت دائم معمولا برای افرادی که با بیماری‌های خاص و شرایط بحرانی روبرو هستند، صادر می‌شود. در این نوع معافیت، افرادی که دارای بیماری های جسمانی و ضعف شدید بدنی مانند کبد چرب حاد هستند و به طور دائم تحت تأثیر این بیماری قرار دارند، معافیت از خدمت سربازی برای همیشه در نظر گرفته  می شود.

اما نوع دوم معافیت‌های سربازی، معافیت موقت یا معافیت از رزم است. این نوع از معافیت به منظور بهبودی فرد در جریان مداوا و به صورت کوتاه مدت صادر می شود. در این نوع معافیت، اگر فرد در مدت زمان کوتاهی بهبود یابد، معافیت موقت به او اعطا می‌شود. همچنین معافیت از رزم همواره به افرادی تعلق می گیرد که تحت تأثیر بیماری‌های گوارشی مانند کبد چرب هستند و نیاز به عمل جراحی گوارشی دارند. در این حالت، معافیت از رزم به معنای عدم انجام برخی فعالیت‌های خاص است که شامل رژه‌های گروهی، اردوهای دوره‌ای و فعالیت های دیگر می باشد.

مراحل گرفتن معافیت کبد چرب                                   

برای دریافت معافیت پزشکی برای کبد چرب، ابتدا باید با بیماری هایی که از سوی نظام وظیفه برای معاف شدن مشمولان مجاز اعلام شده‌اند، آشنایی کافی داشته باشید و شرایط خاص این بیماری ها را بدانید. داشتن این اطلاعات برای شما عزیزانی که قصد گرفتن معافیت پزشکی دارید بسیار ضروری است زیرا ممکن است برای در هر مرحله از اقدام برای این معافیت، با مشکلاتی مواجه شوید که نیاز به دانستن راه حل دارد.

به طور کلی در مرحله اول اقدام برای معافیت سربازی برای کبد چرب، باید مدارک خود را به سازمان نظام وظیفه ارسال نمایید و منتظر تایید پزشکان خاص این سازمان مبتنی بر وجود بیماری هموژنیوم کبدی باشید. سپس در مراحل بعدی و پس از تایید ناتوانی های کبدی شما توسط شورای پزشکی بیمارستان باید منتظر تایید این حکم توسط شورای پزشکی وظیفه عمومی باشید.

در تمامی این مراحل، برخورداری از مدارک و پرونده پزشکی بسیار مهم است و توجه به زمان ارائه این مدارک و حضور در کمیسیون های پزشکی نیز لازم و ضروری است. به طور کلی مراحل لازم برای دریافت معافیت پزشکی کبد چرب عبارتند از:

  • دریافت دفترچه راهنمای خدمت نظام وظیفه
  • تکمیل تمامی برگه های خود اظهاری
  • مراجعه به پزشک تایید شده از سوی سازمان
  • تکمیل درست و کامل برگه معاینه اولیه
  • مراجعه به مرکز پلیس +10
  • ثبت درخواست معافیت پزشکی نزد کاربر مرکز
  • ارائه مدارک و پرونده پزشکی
  • گرفتن برگه معرفی به مرکز بهداشتی یا بیمارستان مورد تایید سازمان
  • مراجعه به بیمارستان طرف قرارداد سازمان نظام وظیفه
  • پیگیری و انجام تمامی معاینات و آزمایشات لازم توسط متخصص مربوطه
  • ارسال گزارش و وضعیت پزشکی مشمول توسط بیمارستان به سازمان نظام وظیفه
  • صدور بیانیه برای حضور مشمول جهت شرکت در کمیسیون پزشکی

مدارک مورد نیاز برای معافیت پزشکی کبد چرب           

در هنگام اقدام برای گرفتن معافیت پزشکی برای کبد چرب، آماده کردن برخی از مدارک و شواهد بسیار ضروری خواهد بود. تنظیم پرونده های پزشکی و در اختیار داشتن مدارک شناسایی و تحصیلی به همراه دفترچه نظام وظیفه از مهمترین این مدارک است. در اختیار داشتن تمامی مدارک به صورت درست و کامل برای انجام مراحل گرفتن معافیت خدمت سربازی کبد چرب سبب کاهش مدت زمان اقدام و سرعت گرفتن این فرایند خواهد شد. توجه به اقداماتی از جمله تکمیل برگه ی شماره یک و شماره دو که مربوط به معاینات اولیه مشمولان است،‌ بسیار مهم و ضروری است. انجام واکسناسیون و تکمیل فرم آن که در انتهای دفترچه وجود دارد نیز از دیگر مدارکی است که در هنگام گرفتن معافیت باید به ارگان مربوطه ارائه شود. لیست مهمترین مدارکی که برای گرفتن معافیت پزشکی به دلیل کبد چرب به آن نیاز دارید، شامل موارد زیر است:

  • اصل و کپی تمامی صفحات شناسنامه عکس دار جدید
  • اصل و کپی کارت ملی پشت و رو
  • اصل و کپی آخرین مدرک تحصیلی فرد
  • سه قطعه عکس سه در چهار پرسنلی
  • افتتاح حساب بانکی در بانک سپه
  • تکمیل درست و کامل برگ وضعیت مشمولان
  • تکمیل و مهر برگه واکسیناسیون
  • تکمیل درست و کامل برگ معاینه اولیه مشمولان

معایب و مزایای استفاده از معافیت پزشکی خدمت سربازی

گرفتن معافیت های پزشکی برای افراد مشمول همواره دارای مزایا و معایب خاص خود است. از جمله مهمترین مزیت گرفتن معافیت کبد چرب برای مشمولان، عدم نیاز به حضور در دوران خدمت سربازی به مدت دو سال است. بسیاری از افراد به دلایل مختلفی تمایل ندارند این زمان را در خدمت نظام وظیفه بگذرانند و گرفتن این نوع از معافیت برای آنان بسیار خوشایند خواهد بود.

اما معایبی نیز برای این نوع از معافیت ها وجود دارد که از رایجترین آن ها می توان به عدم جذب و استخدام در ارگان های دولتی و نظامی به دلیل داشتن کارت معافیت پزشکی اشاره کرد. بسیاری از افراد همچنین به دلیل داشتن مشکلات پزشکی که سبب صدور کارت معافیت نظام وظیفه برای آنان شده است، در هنگام تمدید کارت گواهینامه رانندگی خود نیاز به مراجعه به ارگان های ذیربط و معاینات خاص دارند. از دیگر عیب هایی که می توان برای گرفتن کارت معافیت خدمت سربازی برشمرد، تخلف و جریمه برای کسانی است که بدون داشتن صلاحیت اقدام به گرفتن این کارت کرده اند و پس از مدتی به دلیل محدودیت های خاص آن، تمایل به ابطال آن دارند.

در این شرایط سازمان نظام وظیفه در صورت وجود شواهد کافی مبتنی بر تخلف مشمول از حضور در خدمت سربازی، اقدام به برخورد و بازخواست قانونی با فرد خواهد کرد. در این صورت فرد در هر مرحله از ابطال کارت معافیت پزشکی خود،‌ ملزم به حضور در خدمت سربازی خواهد بود.

نحوه اعتراض به رای کمیسیون پزشکی                       

این امکان وجود دارد که کمیسیون پزشکی با وجود شدت و وخامت بیماری شما، اقدام به رد درخواستتان مبتنی بر گرفتن معافیت دائم و یا معافیت از رزم کند. برای اعتراض به رای کمیسیون پزشکی شما می توانید نهایتا ظرف مدت ۱۰ روز کاری،‌ مراحل اعتراض را گذرانده و آن را به صورت کتبی به اطلاع سازمان نظام وظیفه برسانید. در صورتی که این بازه زمانی بیشتر از ۱۰ روز به طول انجامد، کمیسیون اعتراض شما را نمی پذیرد و این اعتراض مردود خواهد شد.

همچنین تعداد دفعاتی که شما می توانید نسبت به اقدام برای معافیت و یا اعتراض به حکم کمیسیون اقدام کنید، دارای محدودیت است. در یک زمان فقط امکان اقدام برای یک بیماری و دریافت یک معافیت پزشکی برای هر فرد وجود دارد. شما نمی توانید در یک زمان واحد برای دو و یا چند بیماری و گرفتن معافیت آن اقدام کنید. بنابراین اعتراض به رای کمیسیون نیز تنها برای یک بیماری پزشکی امکان پذیر خواهد بود.

نکات مهم اخذ معافیت پزشکی به دلیل کبد چرب

توجه به برخی از نکات در حین گرفتن معافیت های پزشکی کبد چرب می تواند به شما کمک کند تا موفقیت بیشتر و سریعتری در این مسیر بدست آورید. از جمله نکات مهم در این زمینه، موارد زیر است:

  • در صورتی که شما در حین خدمت و یا در حال تحصیل هستید می توانید مراحل کسب معافیت پزشکی برای کبد چرب را پیگیری نمایید.
  • برای گرفتن معافیت کبد چرب و اعتراض به حکم کمیسیون می توانید به مدت ۱۰ روز پس از اعلام حکم، در این زمینه اقدام و اعتراض کنید.
  • در زمان ارائه مدارک و حضور در بیمارستان های مد نظر سازمان نظام وظیفه، فرد باید تمامی مدارک و پرونده پزشکی خود را به همراه داشته باشد.
  • عدم ارائه مدارک و شواهد در این زمینه سبب رد درخواست اخذ معافیت پزشکی خواهد شد.

در این مقاله سعی کردیم شما عزیزان را با جوانب و شرایط معافیت پزشکی کبد چرب آشنا کنیم و پیرامون مراحل و قوانین آن، اطلاعات مفیدی را در اختیارتان قرار دهیم. در صورتی که نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه دارید و یا تمایل دارید از خدمات مشاوره ما به صورت مرحله به مرحله برای گرفتن این نوع از معافیت اقدام کنید، می توانید با کارشناسان ما از طریق تماس تلفنی ارتباط بگیرید. ما در مرکز راستین مشاور به شما عزیزان کمک می کنیم تا در سریعترین زمان ممکن و با کمترین نیاز به مراجعه به سازمان نظام وظیفه و کمیسیون پزشکی، موفق به کسب معافیت پزشکی به دلیل کبد چرب شوید.

جهت دریافت اطلاعات بیشتر با مشاورین ما در راستین مشاور تماس حاصل فرمایید.

  • معافیت پزشکی کبد چرب چیست؟
  • تفاوت معافیت دائم و معافیت از رزم کبد چرب چیست؟
  • مراحل گرفتن معافیت کبد چرب چیست؟
  • مدارک مورد نیاز برای معافیت پزشکی کبد چرب  چیست؟
  • نحوه اعتراض به رای کمیسیون پزشکی چگونه است؟

مطالب مشابه

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
تماس با مشاور