شرایط معافیت پزشکی سربازی1402

و انواع معافیت های پزشکی

معافیت پزشکی یکی از انواع معافیت هایی می باشد که افراد با دارا بودن آن می توانند به صورت دائم و همیشگی از خدمت سربازی معاف شوند.

بر اساس قوانین مربوطه، اگر شخصی دارای مشکلات روحی و یا جسمی غیر قابل بازگشت باشد، براساس قوانین و شرایط معافیت سربازی 1402 می تواند معافیت دریافت کرده و برای دریافت کارت خود اقدام کند.

مراحل دریافت معافيت پزشكی

متخصصین راستین مشاور پاسخ می‌دهند

٥٤٠٩٢٠٠٠-٠٢١

 

بر اساس قوانین نظام وظیفه مشمولان خدمت سربازی به لحاظ سلامت و توان جسمی و روانی در 4 دسته ی زیر طبقه بندی می شوند:

  • مشمولانی که دارای سلامت جسمی و روانی کامل هستند و قادر به انجام کامل خدمت می باشند.
  • مشمولانی که دچار بیماری، نقص عضو و یا اختلال روانی جزئی هستند که به علت عدم برخورداری از سلامت کامل، بر حسب نوع بیماری و تحصیلات، معاف از رزم خواهند شد.
  • مشمولانی که دارای بیماری های جسمی و روانی ای هستند که قابل درمان است به علت درمان و معالجه، معاف موقت پزشکی می شوند.
  • مشمولانی که دچار اختلال روانی و یا نقص عضو غیرقابل درمان هستند که توانایی انجام خدمت سربازی را ندارند، معافیت دائم پزشکی دریافت می نمایند.

مراحل دریافت معافیت پزشکی

برای دریافت معافیت پزشکی بایستی مراحل زیر را طی کنید:

  1. ابتدا متقاضی باید دفترچه راهنمای خدمت وظيفه عمومی را از دفاتر پلیس + 10 دریافت کرده و مدارک مورد نیاز را تهیه نماید.
  2. در مرحله ی دوم متقاضی بایستی برگه خود اظهاری سوابق بیماری را که در قسمت پشتی برگه معاینه اولیه قرار دارد را به درستی تکمیل کند.
  3. متقاضی بایستی به یکی از پزشکان معاینه کننده اولیه مراجعه کرده و برگه معاینه اولیه را (که قسمت پشتی آن را خود تکمیل کرده) توسط پزشک معاین تکمیل نماید.
  4. پس از آن متقاضی باید درخواست خود را به وسیله دفاتر پليس +‌ 10 ثبت نموده و سپس تمام مدارک خود را برای ارائه به شورای پزشکی دریافت نماید.
  5. برگه ی معرفی به بیمارستان را از سازمان نظام وظیفه دریافت کرده و به وسیله ی پست با آدرس متقاضی ارسال شود.
  6. متقاضی برای انجام معاینات تخصصی به بیمارستان مراجعه می نماید.
  7. نظر تخصصی بیمارستان به حوزه ی رسیدگی کننده ارسال می شود.
  8. برای متقاضی دعوت نامه ای مبنی بر حضور در شورای پزشکی ارسال می شود.
  9. جلسه ی شورای پزشکی برای متقاضی تشکیل می شود.
  10. چنانچه بیماری جزو بیماری های معاف دائم شناخته شود، به متقاضی کارت معافیت دائم ارائه می شود و چنانچه سرباز و یا معاف از رزم شناخته شود، برگه ی آماده به خدمت برای متقاضی صادر و ارسال می گردد.

لازم به ذکر است مشمولانی که نقص عضو و یا بیماری هایی دارند که قابل مشاهده است، نیازی به مراجعه به بیمارستان نخواهند داشت.

نحوه معاینه پزشکی سربازی

همانطور که اشاره کردیم، یکی از مراحل اخذ معافیت پزشکی، انجام معاینات و آزمایشات لازم توسط پزشک معتمد نظام وظیفه است. نحوه معاینه پزشکی سربازی در وهله اول توسط پزشک معتمد و با توجه به نوع و شدت بیماری و سوابق پزشکی بیمار صورت می گیرد.
سپس با تایید آن توسط پزشک مربوطه، متقاضی به یکی از بیمارستان‌ های نیروهای مسلح برای انجام معاینات تکمیلی فرستاده می شود. در نهایت پس از تایید بیمارستان، پرونده مشمول به شورای پزشکی نظام وظیفه برای تایید نهایی به منظور اخذ معافیت پزشکی فرستاده می شود.

 باید توجه داشت که نحوه معاینه پزشکی سربازی به نوع و شدت بیماری مرتبط بوده و اخذ انواع معافیت پزشکی به مدرک تحصیلی مشمولان نیز بستگی خواهد داشت.

اطلاع از شرایط معاینه پزشکی سربازی کمک بسیاری به مشمولان متقاضی خواهد کرد. زیرا با تکمیل مدارک مورد نیاز و سوابق پزشکی خود و آگاهی از نحوه انجام معاینات، در اخذ معافیت پزشکی بسیار موثر عمل خواهند کرد.

برای این منظور، مشاورین متخصص ما می‌توانند راهنمایی‌ های مورد نیاز را به شما ارائه دهند.

شرایط احراز انواع بیماری های معافیت پزشکی

و لیست کامل بیماری ها

٥٤٠٩٢٠٠٠-٠٢١

بنابراین مطابق مراحل گفته شده در بالا به صورت خلاصه شرایط احراز انواع بیماری هایی که معافیت پزشکی را سبب می شوند عبارتند از:

  • مرحله ی اول: تاييد بيماری به وسیله ی پزشك معاین اولیه
  • مرحله ی دوم: تاييد بيماری به وسیله ی شورای پزشكی بيمارستان
  • مرحله ی سوم: تاييد بيماری به وسیله ی شورای پزشكی نظام وظيفه عمومی

چه بیماری هایی مشمول معافیت پزشکی می شود؟

لیست بیماری های معافیت پزشکی 1402 به شرح زیر است :

مدارک لازم برای دریافت انواع معافیت پزشکی

و نحوه اعتراض به رای شورا

٥٤٠٩٢٠٠٠-٠٢١

مدارك مورد نياز جهت دریافت معافيت پزشكی عبارتند از:

  • یک قطعه عکس رنگی با سایز 3 در 4 با زمینه ی سفید و تمام رخ
  • اصل و کپی تمام صفحات شناسنامه ی عکس دار متقاضی مشمول
  • اصل و کپی کارت ملی متقاضی مشمول
  • اصل و کپی آخرین مدرک تحصیلی و یا گواهی فراغت از تحصیل مشمول
  • برگه ی شماره 1 با عنوان برگ وضعیت مشمولان تکمیل شود.
  • برگه ی شماره 2 با عنوان برگ معاینه ی اولیه ی مشمولان به وسیله ی پزشک معاین اولیه تکمیل شود.
  • برگه ی شماره 5 با عنوان برگ واکسیناسیون تکمیل شود.
  • افتتاح حساب در یکی از شعب بانک سپه و نیز درج شماره حساب در برگه ی شماره 1

اعتراض به رای شورای پزشکی

 در صورتی که رای کمیسیون شورای پزشکی نظام وظیفه مبنی بر رد اخذ معافیت پزشکی باشد، امکان اعتراض به رای کمیسیون پزشکی وجود دارد.

 در این حالت متقاضی می بایست طی ۱۰ روز اعتراض خود را به بخش رسیدگی به اعتراض نظام وظیفه عمومی به صورت کتبی ارسال نماید. سپس پرونده مشمول به شورای عالی پزشکی فرستاده می ‌شود.

 در این شرایط پس از طی مراحل لازم، رای شورای عالی پزشکی صادر شده که این رای قطعی بوده و دیگر قابل اعتراض نمی باشد.

 بدین ترتیب مشمولانی که پرونده پزشکی آنها برای اخذ انواع معافیت پزشکی از طرف کمیسیون شورای مربوطه رد میشود، این امکان را دارند که نسبت به رای صادر شده، اعتراض کرده و مجدد پرونده آنها مورد بررسی قرار بگیرد.

معایب کارت معافیت پزشکی

و چگونگی استخدام با وجود داشتن معافیت

٥٤٠٩٢٠٠٠-٠٢١

گرفتن این نوع از معافیت ها، با وجود امتیاز بزرگشان (همان خدمت نرفتن!)، میتوانند باعث ایجاد مشکلاتی برای افراد شوند. برای مثال، معافیت بدلیل بیماری های اعصاب و روان (کارت قرمز سربازی)، فرد را از امتیازاتی مثل گرفتن گواهینامه رانندگی و استخدام در سازمان ها و ادارات دولتی محروم میکند.

معافیت پزشکی در خارج از کشور

افرادی که در خارج از کشور زندگی می کنند می توانند با مراجعه به کنسولگری ایران در کشور مربوطه پیگیر وضعیت سربازی باشند. در صورت طی شدن مراحل و تایید بیماری و داشتن شرایط معافیت دریافت کنند.

شرایط مشمول برای بررسی درخواست معافیت

  • رسیدن به سن 18 سال تمام (سن مشمولیت)
  • اقامت سه ساله در خارج از کشور 
  • نداشتن معافیت تحصیلی
  • ذکر نام بیماری

مراحل انجام کار

  • مراجعه مشمول یا بستگان با داشتن مدارک لازم به نمایندگی کشور محل اقامت و تکمیل فرم شماره یک برای تقاضای معافیت پزشکی
  • تایید و تصدیق مدارک پزشکی توسط کنسولگری
  • اعلام وقت معاینه و دعوت مشمول برای معاینات اولیه ارسال مدارک به همراه نظر تایید شده پزشک معتمد به وزارت امور خارجه در تهران
  • بررسی مدارک و ارسال به سازمان وظیفه عمومی قابل پیگیری توسط وکیل یا والدین مشمول
  • بررسی مدارک در شورای پزشکی سازمان وظیفه و صدور رای و اعلام نتیجه

استخدام با معافیت پزشکی

در سال 77، مجلس قانونی را به تصویب رساند که بر اساس آن، استخدام افرادی با معافیت پزشکی، بلامانع است. به این ترتیب، سازمان های مختلف میتوانند در صورت نیاز، این افراد را استخدام کنند.

توجه کنید که این شرکت ها، مجبور به استخدام افراد معاف از خدمت نیستند. بنابراین، اگر شرکتی، این افراد را استخدام نکند، از لحاظ قانونی، خلافی مرتکب نشده است.

بنابراین، در پاسخ این سوال که “آیا معافیت پزشکی مانع استخدام میشود؟“، باید گفت:

بدلیل قوانین متفاوت در سازمان ها و سلایق مختلفی که در این موارد اعمال میشود، در بسیاری موارد، اشخاص معاف شده از حق استخدام شدن در ادارات مختلف، محروم میشوند. پس بهتر است که پیش از اقدام، با یک متخصص مشورت کنید و از تصمیم خود مطمئن باشید.

جمع بندی

 یکی از سوالات رایجی که اکثر مشمولان با آن روبرو هستند، شرایط معافیت پزشکی سربازی است. معافیت پزشکی یکی از انواع معافیت های خدمت سربازی بوده که شرایط خاص خود را دارد.

 در آیین نامه پزشکی سازمان وظیفه عمومی، تمامی بیماری هایی که شامل انواع معافیت از جمله معافیت از خدمات رزمی، معافیت موقت و معافیت دائم هستند، به طور کامل شرح داده شده است.

 مشمولانی که خواهان اخذ معافیت پزشکی هستند، باید از نظر جسمی یا روانی دارای یکی از بیماری های مندرج در آیین نامه مذکور باشند که به تایید پزشک معتمد نظام وظیفه و نهایتاً تایید کمیسیون پزشکی رسیده باشد و سپس کارت معافیت پزشکی برای آنها صادر خواهد شد.

 گرچه باید توجه داشت که دریافت کارت معافیت پزشکی اعصاب و روان، در آینده محدودیت‌هایی برای فرد به همراه خواهد داشت که می توان به احتمال عدم دریافت گواهینامه رانندگی، احتمال عدم استخدام در مراکز دولتی و … اشاره کرد.

به طور کلی به منظور دریافت معافیت پزشکی، پس از گذراندن مراحل اولیه، می‌ بایست معاینات و آزمایشات لازم توسط پزشک معتمد نظام وظیفه انجام شود.

 سپس در صورت تایید وی، معاینات تکمیلی توسط بیمارستان های مورد نظر نیروهای مسلح صورت گرفته و چنانچه بیماری مشمول و شدت و نوع آن تایید گردد، پرونده پزشکی متقاضی به کمیسیون شورای پزشکی برای تایید نهایی فرستاده خواهد شد.

 همچنین باید توجه داشت که در صورت رد درخواست متقاضی به منظور اخذ معافیت پزشکی، امکان اعتراض به رای صادر شده وجود دارد. در این حالت پس از بررسی پرونده، رای قطعی توسط شورای عالی پزشکی اعلام شده که قابل تجدید و اعتراض نخواهد بود.

متقاضیان می بایست برای اخذ کارت معافیت پزشکی به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی مراجعه کرده و با ارائه مدارک و سوابق پزشکی خود و تکمیل فرم مربوطه و ارسال آن به سازمان نظام وظیفه عمومی، اقدامات لازم را انجام دهند.

مشمولان برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با شرایط معافیت پزشکی 1401 و انواع بیماری های معاف کننده خدمت سربازی و اخذ نوع معافیت می توانند با مشاورین متخصص ما تماس بگیرند.

شماره تماس - افسر مشاور

  • آیا می توان به رای شورای پزشکی شکایت کرد؟
  • اگر فردی دو بیماری را که شامل معافیت پزشکی می شود به صورت همزمان داشته باشد باید چه کند؟
  • مشمولانی که مشغول به تحصیل هستند برای دریافت معافیت پزشکی چه باید بکنند؟
  • هزینه کمیسیون پزشکی نظام وظیفه چقدر است ؟

شرایط معافیت پزشکی چیست؟

داشتن یک یا چند بیماری از بیماری های مشخص شده در سازمان نظام وظیفه عمومی

مراحل دریافت معافیت پزشکی چیست؟

تاييد بيماری به وسیله ی پزشك معاین اولیه، تاييد بيماری به وسیله ی شورای پزشكی بيمارستان، تاييد بيماری به وسیله ی شورای پزشكی نظام وظيفه عمومی

مدارک مورد نیاز برای معافیت پزشکی چیست؟

مدارک عمومی به اضافه تکمیل برگه ی شماره 1 با عنوان برگ وضعیت مشمولان، برگه ی شماره 2 با عنوان برگ معاینه ی اولیه ی مشمولان به وسیله ی پزشک معاین، برگه ی شماره 5 با عنوان برگ واکسیناسیون.

معایب معافیت پزشکی چیست؟

بسته به نوع معافیت متفاوت می باشد اما می توان گفت معافیت های اعصاب و روان ممکن است تاثیر سو بیشتری در آینده داشته باشند.

708 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید

  • سلام من سوختگی ۳۲ درصد از نوع درجه ۲ که در روی دنده های پشتی وپشت پااز مچ تا کشاله ران که مورد پیوند قرار گرفته وپشت دست وکمر دارم آیا معافبت برام صادر میشه یانه

    پاسخ
  • محمد کردانی
    23 اسفند 1400 8:32 ق.ظ

    سلام من ۲۰سالمه کف پاک صاف می باشد و کلیه هام سنگ ساز هستن ویک بار هم عمل کردم آیا من کفاف می شوم

    پاسخ
    • سلام اسکلیوز 80 درحه داشتم, عمل کردم الان بطور دایم العمر پلاتین و میله وپیچ در بدنم وجود دارد آیا ازشرایط معافی برخوردارم

      پاسخ
      • مشاور نظام وظیفه
        8 شهریور 1401 5:34 ب.ظ

        سلام در صورتی که محدودیت حرکتی ایجاد کرده باشد شانس معافیت دارید.

        پاسخ
  • محمد صالح
    15 بهمن 1400 6:20 ب.ظ

    سلام من از سربازی معاف شدم توی کارتم نوشته ماده ۵بند۳ این ماده وبند شامل کسانی میشود که بیماری جسمی و روانی غیر قابل درمان دارن اما مشگل من اینکه دست و پام عرق میکنن دیگه هیچ مشکلی ندارم حالا به خاطر همین نه کسی بهم کار میده نه تونستم گواهینامه بگیرم

    پاسخ
  • بیژن بهمنی
    1 بهمن 1400 4:21 ب.ظ

    سلام وقت بخیر بنده ۳۲دارم و از بچگی به. بیماری خاصی به نام سیلیاک دچار شدم و با رژیم غذای بدون گلوتین دارم زندگی میکنم و هیچ دارویی واسه این بیماری نیست بجز مشاوره و رژیم البته در سراسر دنیا این بیماری با نحوه رژیمی داره اداره میشه و درمانش فعلا قطعی نشده و تا اخر عمرم باید از ۸۰درصد مواد غذایی و لوازم بهداشتی معمولی کلی به روز مردم عادی دوری کنم و تحت درمان هستم البته از راه مشاوره و محصولات غذایی بدون گلوتین که واقعا به زور برامون جور میشه ایا از خدمت سربازی معافیت میگیرم

    پاسخ
  • ابوالفضل
    19 آذر 1400 7:45 ب.ظ

    سلام وقت بخیر بنده سربازم و معاف از رزمم میشه وقتی ک خدمتم تموم شد کارتم اومد معافیمو بردارم؟

    پاسخ
  • رامین محمدی
    10 آذر 1400 11:35 ب.ظ

    سلام خسته نباشید ببخشید من ۲۴سال سن دارم در سن 1سالگی به دچار بیماری هیدروسفالی شدم و عمل جراحی انجام دادم ولی به دلیل نبود امکانات مالی و نبودن دفترچه درمانی ناچارن از دفترچه ی یکی از بستگانم برای عمل جراحی استفاده کردم معاینه ی اولیه ی شهرستان به علاوه ی کمیسیون اولیه ی بیمارستان عارفیان ارومیه که آقای دکتر جواهری آن را نوشتند من را معاف اعلام نمودند الان برای معاینه ی بیشتر من به تبریز و بیمارستان الغدیر رفتم آنجا مدارک پزشکی و خلاصه گزارش عمل جراحی توسط دکتر رضا فرخی مورد مطالعه قرار گرفت ایشان فرموده آند چون با دفترچه ی خودت عمل نکردی گزارش مورد قبول واقع نیست میشه راهنماییم کنید ممنون میشم بنده الان سنت دارم

    پاسخ
  • رامین محمدی
    10 آذر 1400 11:33 ب.ظ

    سلام خسته نباشید ببخشید من ۲۴سال سن دارم در سن 1سالگی به دچار بیماری هیدروسفالی شدم و عمل جراحی انجام دادم ولی به دلیل نبود امکانات مالی و نبودن دفترچه درمانی ناچارن از دفترچه ی یکی از بستگانم برای عمل جراحی استفاده کردم معاینه ی اولیه ی شهرستان به علاوه ی کمیسیون اولیه ی بیمارستان عارفیان ارومیه که آقای دکتر جواهری آن را نوشتند من را معاف اعلام نمودند الان برای معاینه ی بیشتر من به تبریز و بیمارستان الغدیر رفتم آنجا مدارک پزشکی و خلاصه گزارش عمل جراحی توسط دکتر رضا فرخی مورد مطالعه قرار گرفت ایشان فرموده آند چون با دفترچه ی خودت عمل نکردی گزارش مورد قبول واقع نیست میشه راهنماییم کنید ممنون میشم

    پاسخ
  • سلام من عمل فتق انجام دادم شرایط معافیت دارم؟

    پاسخ
  • با سلام
    من دانشجوی مقطع کارشناسی ورودی بهمن ۹۸ هستم، گواهی موقت کاردانی ام رو هنوز نگرفته ام، رفتک پلیس +۱۰ و درخواست معافیت پزشکی دادم و بهم گفتن فقط مقطع کاردانی توی سیستم ثبت شده کارشناسی ثبت نشده چه کاری باید انجام بدم؟

    پاسخ
  • ارمان قره داغی
    10 آبان 1400 6:59 ب.ظ

    سلام

    پاسخ
  • سلام عرض شده بنده 4 ماه از خدمتم در گروهان حفاظت پیرامونی گذشته و پاسدار هستم و اکنون متوجه شدم که ارتروز شانه دارم و نمیتوانم اسلحه به دوش بگیرم ایا معافیت موقت بهم میدهند یا معاف از رزم میشم؟

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید بنده تک کلیه میباشم میخواستم بدونم شامل معافیت میشه یا نه وبرای استخدامی :مثلا :آموزش وپرورش کارت معافیت پزشکی آیامنعی دارد یا خیر تشکر

    پاسخ
  • مصعب محمدی ناب
    17 مهر 1400 12:04 ق.ظ

    من ضعیف هستم و پاهام هم کج می‌زارم میخواستم بدونم که جزو معافیت پزشکی محسوب می شوم یانه
    باتشکر

    پاسخ
  • سلام
    وقتتون بخیر
    بنده پرده ی ی گوشم پاره شده…و پلاتین داخل فمور راست پام دارم …و مدرک کارشناسی ارشد هم دارم…آیا به بنده معافیت پزشکی تعلق می‌گیره…پدر صورت معاف از رزم شدن …بعدا در استخدامی اثری داره یا خیر …با تشکر

    پاسخ
  • سلام ‌وقت بخیر
    ببخشید قد ۱۶۷ وزن ۵۵ معافیت تعلق می‌گیرد ؟

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من ۲۸سالمه و واریکسل گرید ۳سمت چپ و واریکسل ۱سمت راست دارم باد فتق داشتم حدود ۱۰سال پیش عمل کردم از نظر شما معاف دائم میشم یا معاف رزم با تشکر

    پاسخ
  • سلام

    وقت بخیر
    ببخشید من بیماری ویلسون دارم آیا میتونم معاف بشم ؟

    پاسخ
    • امین شاهرخی
      9 آبان 1400 8:45 ب.ظ

      سلام.پسرم زمان نوزادی عفونت شدید خون گرفت و متحمل بیماریهای زیادی شد.چسبندگی دوطرفه فک یه موردش بود که طی 3 بار عمل سنگین جداسازی شد و از استخوان دنده به فک پیوند زدن درنهایت با عمل آخری(یکسال پیش ) طرف راست فک پروتز گذاشتن و کلی پیچ در فک.آیا میشه برای معافیت اقدام کرد؟
      از طرفی نیمه دررفتگی لگن داره و اختلاف پا حدود 2.5 سانت
      و پلاکت خونش هم پائینه( بین 80 هزار تا صدهزار متغیره )
      آیا میشه روی این موارد معافیت گرفت؟

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    قد 150با وزن 43 معافیت دائم میکنن یان تحصیلات هم کارشناسی حسابداری؟

    پاسخ
  • با سلام
    من بیماری تب مدیترانه ای دارم و بخاطر این بیماری بیشتر از 5 سال غیبت سربازی دارم آیا میتوانم از طریق این بیماری معافیت بگیرم و آیا اگه بهم معافیت ندهند و یا معاف از رزم مثلا بدهند و به خدمت اعزامم بکنن میتونم حین خدمت که دوباره مریض بشوم این پروسه معافیت پزشکی رو برم

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید وقت بخیر من 19 سالمه و 12 سالم که بود از رو خونه با ارتفاع زیاد با آرنج افتادم شکست و آرنج دست شکست و رفتم بیمارستان بستری شدم دکتر ها گفتن از 12 جا شکسته دست شما و عمل کردن پلاتین انداختن ولی دستم رو بدجوری جوش دادن و کلا کجه و اصلا از اون موقع نتونستم باهاش کاری انجام بدم و بار بیشتر از دو یا 3 کیلو نمیتونم بردارم خیلی درد میکنه و شب ها هم از درد دستم خواب ندارم تا روز بعد اشکمو در میاره و از زندگی و کار محروم شدم
    و کمرم هم تصادف کردم سنگ رفت تو شکمم و از اون موقع یکم که میخابم فرار کنم همونجایی که سنگ رفته جوری درد میکنه که اشکم در میاد حالم گرفته میشه و یه چیز دگه هم هست که انگشت شصت دست راستم هم شکست سال 98 و زیر انگشتم یه غده ای هست و دست که میزنم بهش درد میکنه میترسم بترکه
    بنظر شما معاف هستم؟

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
تماس با مشاور